Immunotherapie

Immunotherapie is een doelgerichte behandeling die het eigen immuunsysteem stimuleert, versterkt of verandert, zodat het de kankercellen beter kan herkennen, aanvallen en vernietigen

Het immuunsysteem schakelt hiervoor 'T-cellen' in, dit zijn - de 'soldaten' van onze afweer. Anders dan andere behandelingen tegen kanker (zoals chemotherapie) werkt immunotherapie niet rechtstreeks op de tumor, maar is het gericht op het afweersysteem.

Veel voorkomende bijwerkingen zijn een grieperig gevoel, diarree, hypofyse, lever, longen, pancreas of huidaandoeningen met jeuk of een huiduitslag. 

Huidveranderingen kunnen de volgende zijn:

  • een droge / schilferige huid met of zonder jeuk
  • puistjes
  • rash (rode puntjes over het hele of op delen van het lichaam)
  • roodheid
  • veranderingen van de huidkleur (vitiligo)


VOOR behandeling

Na 1 behandeling bij Haarkliniek Jeangout

In tegenstelling tot chemotherapie zal immunotherapie GEEN haaruitval veroorzaken , WEL kan er verdunning van het haar optreden. Onze haaraanvullingen met natuur haar of synthetisch haar, op maat of standaard, bieden hiervoor de juiste oplossingen maar eerst wordt er gewerkt naar een gezonde hoofdhuid. Onze kanker en Hair professionals zullen er voor zorgen dat de droge/schilferige huid gereinigd, verzorgd en gezond gemaakt wordt.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.