Pruiken echt haar en synthetische pruiken

Pruiken, voor wat en voor wie zijn ze?

Pruiken worden in de volksmond voor alles gebruikt. Zowel voor carnaval, toneel, mensen die eens van look willen veranderen, mensen die gewoon zéér fijn en weinig haar hebben, alsook mensen die hun haar verliezen wegens ziekte, ongeval of aandoening.
pruiken foto In deze laatste gevallen spreken wij niet meer van pruiken maar van haarherstellingen, haaraanvullingen, haarprothesen, haarstukken of haarwerken.

We proberen het woord pruiken echt voor deze mensen te bannen. Stel jezelf in de plaats dat je voor gans je leven daar gebruik van moet maken. Want spijtig genoeg zijn de taboes rond pruiken nog niet totaal weggeveegd. Ondanks de vele inspanningen die Annick Jeangout daaromtrent al gedaan heeft. Maar we zijn op goede weg. Wij blijven volharden.

Pruiken (haarherstellingen) kunnen uit verschillende onderstructuren bestaan:


  • Machinaal = zware onderstructuur d.w.z. veel haar opzetten om de onderstructuur te bedekken en ook veel warmer.

  • Combinatie van machinaal en handgeknoopt met monostructuur = boven op de kruin of in de scheiding is een doorzichtige huidskleurige structuur waar men handgeknoopt haar op plaatst met fijne knopen... En achteraan kan je dan een combinatie hebben met machinale weft of een gesloten polyestere basis en handgeknoopt met dikkere knopen.

De onderstructuren van deze pruiken zijn ook voorzien van baleinen, velcro’s, elastieken, haakjes of lintjes.
Deze pruiken (haarherstellingen) zijn meestal voorzien in synthetisch haar, maar ook zijn er pruiken in  echt haar te krijgen.

Haarkliniek JEANGOUT heeft, uniek in de Benelux, pruiken met onderstructuren die totaal anti-allergisch zijn (f.d.a. goedgekeurd) met volledige anti-sliplaag…

Zoals voorgaande uitleg duidelijk aangeeft, is haarherstellingen in deze context een beter woord dan pruiken. Op deze manier kan men een duidelijk onderscheid maken tussen pruiken, die ook voor feestelijkheden gebruikt kunnen worden, als voor serieuze aangelegenheden. Zeker het psychologische aspect na een ongeval of ziekte is hier van een heel groot belang. Hier raden we het gebruik van het woord pruiken ten stelligste af.


Ons professioneel team staat voor u klaar.
Aarzel dus niet ons te contacteren op 03/766 86 28 om een gratis adviesgesprek te boeken.

synthetische pruiken