Haaruitval vrouwen

Wat veroorzaakt haaruitval en wat kan u doen tegen haaruitval?

Alopecia Androgenetica (ook wel de mannelijke en vrouwelijke hormonale kaalheid genoemd) is de meest voorkomende vorm van structurele haaruitval bij vrouwen en mannen . Alhoewel het om dezelfde ziekte gaat is het patroon van haaruitval anders voor mannen dan voor vrouwen. Bij mannen valt het haar opzij (inhammen) en bovenop uit. Bij vrouwen dunt het haar voornamelijk bovenop uit.

Alopecia Androgenetica is een vaakgestelde diagnose bij mannen en vrouwen. Bij mannen ongeveer 96% en bij vrouwen 75%.

Men kan de haargroei verdelen in 3 fases, nl.:
  • Anagene fase: groeifase 1-6 jaar, 1 tot 3mm per dag
  • Catagene fase: rustfase
  • Telogene fase : afbraak

Hoe ouder iemand is hoe korter de anagene fase wordt, dit is eigenlijk een normaal proces. Naarmate de haarzakjes gevoelig zijn voor het DHT wordt het groeiproces aanmerkelijk versneld en vallen de haren dus eerder uit. Of Alopecia Androgenetica een haarziekte is, daar bestaan discussies over en daar is men dus nog niet helemaal uit. Haaruitval is een natuurlijk proces, maar door de overgevoeligheid van de haarzakjes voor DHT kan het een en ander versnellen. 25% van de vrouwen boven de 50 heeft last van Alopecia Androgenetica.

Er is nog geen eenduidig antwoord op de vraag of Alopecia Androgenetica erfelijk is. Op het moment wordt er door de wetenschappers weinig onderzoek naar Alopecia Androgenetica gedaan omdat andere ziektes vaak ernstiger of levensbedreigend zijn. Wel doen de grote cosmetische bedrijven onderzoek naar Alopecia Androgenetica, vaak in samenwerking met een universitair ziekenhuis.

Haarkliniek Jeangout hanteert de strengste selectienormen waar het de kwaliteit van aangekochte collectie's synthetische en natuurlijke haarwerken betreft. De tevredenheid van de klant is onze grootste zorg.

Voor meer informatie kan u ons steeds telefonisch contacteren om een afspraak te maken om een juiste behandeling te starten bij uw haaruitval.

Haaruitval vrouwen   Haaruitval vrouwen